Путин призова украинските военни: Вземете нещата в свои ръце! С вас по-лесто ще преговаряме! (Видео)

Путин призова украинските военни: Вземете нещата в свои ръце! С вас по-лесто ще преговаряме! (Видео)
Руският президент призова за военен преврат.

Руският президент Владимир Путин се обърна към украинските войници в директно обръщение. Той призова военнослужещите да не допускат телата на жените и децата им да се използват като щит от нацисти в Украйна.

„Вземете нещата в свои ръце. Изглежда ще бъде по-лесно да преговаряме с вас отколкото с бандата наркомани и неонацисти, която седи в Киев и взе украинския народ за заложници“, обяви Путин.

По думите на Путин Въоръжените сили на Украйна не могат да допуснат неонацисти да използват деца, жени и членовете на семействата на военните като „жив щит“, предава Лента.ру.

„Вземете властта в своите ръце, май с вас ще бъде по-лесно да се договорим, отколкото с тази шайка наркомани и неонацисти, която е заседнала в Киев и е взела за заложник целия украински народ“, заяви руският президент.

По думите му руските въоръжени сили в момента водят сражения предимно с националистически милиции „които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики“.

Според „обективни данни“, цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков.

„Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски“, заяви Путин.

Той призова в прав текст: „Вземете властта в свои ръце, изглежда, че ще е по-лесно да се споразумеем с вас, отколкото с тази банда наркомани и неонацисти в Киев, които са се настанили и са взели за заложник целия украински народ“.

Путин даде „най-високата си оценка за действията на руските войници и офицери“, като подчерта, че действат „смело и професионално“.

„Искам да дам най-висока оценка на действията на руските войници и офицери, те действат смело, професионално. Изпълнявайки героично своя военен дълг, те успешно решават най-важната задача да гарантират сигурността на нашия народ и нашето Отечество“, каза още Путин.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.