Путин: крилатите ракети “Калибр” ще бъдат постоянно разположени в басейна на Средиземно море

Путин: крилатите ракети "Калибр" ще бъдат постоянно разположени в басейна на Средиземно море
Президентът подчерта, че тази година ще бъдат планирани над 100 различни морски експедиции, състоящи се от кораби и подводници.

Крилатите ракети “Калибр” ще бъдат разположени в басейна на Средиземно море за постоянно, заяви руският президент Владимир Путин по време на една от срещите с най-висшите офицери на руската армия.

“В съответствие с продължаващата опасност, идваща от международните терористични групи в Сирия, разполагаме с военни кораби, оборудвани с крилати  ракети “Калибр” във водите на Средиземно море, които са в пълна бойна готовност”, допълни Путин, цитиран от руски медии.

Президентът подчерта, че тази година ще бъдат планирани над 100 различни морски експедиции, състоящи се от кораби и подводници.

“Трябва да отбележим високото ниво на активност и координация, които нашите военноморски екипажи на кораби и подводници демонстрират по време на активни бойни действия в Сирия”, каза Путин.

Той посочи, че терористите са претърпели сериозни загуби по време на атаките с крилати ракети “Калибр” и бойни самолети. Специално внимание беше отделено на звената на руския флот, които унищожиха редица важни съоръжения от инфраструктурата на терористите.

Всичко това се дължи на високите бойни способности на руския флот. Но Русия няма да спре дотук. “В предстоящия период ще продължим да повишаваме оперативния потенциал на морските си единици чрез големи международни експедиции, тренировъчни битки, програми за допълнително обучение на нашите хора и т.н.”, обясни президентът.

Специално внимание ще бъде обърнато и на изпълнението на държавната програма за модернизация на руските Въоръжени сили, която разчита в голяма степен на подобряването на техническите възможности на военноморските сили.

Качеството на новото въоръжение ще бъде оценено възможно най-стриктно, както и спазването на договорените срокове за неговото доставяне. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.