Проведе се последният тест на многоцелевия изтребител Су-35С

Провежда се последният тест на многоцелевия изтребител Су-35С
Тестването на многоцелевия изтребител Су-35С е завършено в края на 2018 г., заяви министерството на отбраната на Русия.

На последния етап от изпитанията е оценена ефективността на комплексите за автоматизирано управление и използването на оръжия при най-трудните маневри.

“Военновъздушните сили тестват повече от 50 самолета Су-35С. Руските пилоти в Сирия високо оцениха качествата на този изтребител и неговите бойни характеристики”,  заяви заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов на заседание на Държавната комисия.

Су-35С е най-модерният руски изтребител от 4++ поколение с отлични маневрени характеристики.

Има изключителни възможности за маневриране във въздушния бой, както и системи за откриване на противници на разстояние от 400 километра.

Системите за борба във въздуха могат едновременно да проследяват 30 цели и да откриват огън едновременно по осем мишени.

Су-35С има 12 носача, към които могат да бъдат прикрепени осем тона ракети “въздух-въздух” и “въздух-земя” с различен радиус на действие. Един самолет може да се насочва към цели, дори когато е извън зоната на действие на вражеската противовъздушна отбрана.

В момента руските военно-въздушни сили разполагат с 52 изтребителя Су-35. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.