Преработиха БМП-3 в мобилна командна станция с радар

Преработиха БМП-3 в мобилна командна станция с радар

В Русия на базата на БМП-3 създадоха подвижна радарна станция и пункт за управление на МРУ-Б (модул за разузнаване и управление) 9С932-1.

Разработката е на научно-производственото предприятие “Рубин” от Пемза.

Тя ще осигури на единиците за противовъздушна отбрана комуникационни средства и възможност за информационен обмен на бойното поле.

В автоматичен режим машината за управление ще може да си взаимодейства със зенитно-ракетни системи.

Според създателите на тази уникална техника МРУ-Б може в реално време да следи до 80 въздушни обекта едновременно, да ги разпознава като цели и да ги разпределя между средствата за ПВО.

Модулът може да обработва получената информация не само от бордовия радар, но и от няколко мобилни системи, създавайки единно радиолокационно поле над района на бойните действия.

С пълен резервоар МРУ-Б може да измине 500 км, като добавената маса на оборудването на практика не е променила динамичните характеристики на БМП-З.

Машината развива до 70 км/ч на пътя и до 45 км/ч на пресечени местности. Във вода пък скоростта ѝ е до 10 км/ч.

След пристигането на мястото за изпълнение на бойните задачи модулът за разузнаване и управление може да бъде разгърнат за по-малко от 7 минути.

МРУ-Б може да работи с енергия от собствения си електрически генератор в продължение на 3 денонощия.

След това машината може да бъде включена към автономен дизелов агрегат или промишлената мрежа и да продължи да работи.

Според военни експерти появата на подобна машина ще позволи значително да се увеличи издържливостта на зенитните подразделения, ще повиши точността на поразяване на въздушните цели и ще съкрати разхода на боеприпаси. / rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.