Представиха новия “Есаул”, въоръжен с противотанков ракетен комплекс “Корнет”

Представиха новия "Есаул", въоръжен с противотанков ракетен комплекс "Корнет"
Бронираният автомобил “Есаул”, създаден на базата на УАЗ “Патриот” и въоръжен с противотанков ракетен комплекс “Корнет”, бе представен на втория научно-технически форум, проведен в Подмосковието “Дни на новите технологии за правоохранителните органи”.

На пръв поглед “Есаул” е много различен от обикновения пикап на УАЗ. Независимо от това, той е истински боен автомобил с бронирана защита и огнеупорен резервоар за гориво.

На превозното средство е монтиран специален държач, върху който е инсталирана противотанкова ракетна система, а бойният комплект от управляеми ракети е във вътрешността на автомобила.

“Есаул”, според информация от производителя, тежи 3500 кг. и може да превозва товари до 1000 килограма.

Автомобилите могат да бъдат оборудвани с двигатели с 114 или 135 конски сили. Те могат да достигнат максимална скорост от 140 км/ч, а обемът на резервоара им е 72 литра.

Както вече стана известно, Росгвардия възнамерява да се сдобие с “Корнет”. Това високо прецизно оръжие може успешно да се използва не само за борба с повдижни бронирани цели, но и за унищожаване на снайперистки гнезда и други терористически обекти. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.