Появи се видео на съпровождащи самолета на Шойгу сръбски изтребители

Появи се видео на съпровождащи самолета на Шойгу сръбски изтребители
Телевизията на руското военно министерство “Звезда” публикува видео на почетния екскорт на самолета на руския военен министър Сергей Шойгу от изтребители на военновъздушните сили на Сърбия.

На кадрите се вижда как групата изтребители МиГ-29 ескортира самолета, в който се намира руския министър на отбраната, до самия Белград.

Руският военен министър пристигна в Сърбия днес на работно посещение, по време на което ще се срещне със сръбския си колега Александър Вулин, за да обсъдят военнотехническото сътрудничествоа също и сигурността в региона на Балканите.

Освен това Шойгу ще вземе участие в церемонията по полагане на възпоменателна капсула на мястото на издигането на скулптурната и архитектурна композиция “Вечния огън”.

По-рано президентът на Сърбия Александър Вучич отбеляза, че очаква посещението на руския военен министър, който трябвало да “донесе нещо важно” в Белград. Според източници, цитирани от руските медии, най-вероятно става въпрос за доставката на зенитни ракетно-артилерийски системи “Панцир-С1“. / news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.