Почит! Днес на 10 декември 2018 г. в гр. Москва


Днес на 10 декември 2018 г. в гр. Москва, Русия се състоя тържествена церемония-помен на руските воини и българските опълченци, полагане на венци и цветя на Параклиса-Паметник на гренадирите, паднали в боевете край Плевен от признателни българи и роднини на загиналите герой.

Мероприятието се състои ежегодно на площад.
Ильинскии Врата в Москва в непосредствена близост до Администрацията на Руския президент В.В. Путин. На 10 декември 2018 г. честваме 141 години от победата в едно от решаващите сражения на Освободителната руско-турска война 1877-1878 г. – боя край Плевен, и 141 години от освещаването и откриването на Параклиса-Паметник на гренадирите.

В церемонията участват Руската православна църква, Посолството на България в Москва, Министерството на отбраната на РФ, Министерството на външните работи на РФ, обществени организации, представители на българската обшност в Москва.

За wars.bg от Русия Москва предаде Борис Анзов.

ДА КАЖЕМ ДНЕС ПОКЛОН И СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ ! 

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.