Последната крепост на бунтовниците в Сирия се предава

Последната крепост на бунтовниците в Сирия се предава


Последната крепост на бунтовниците в Сирия се предава
Джихадисти дадоха сигнал, че приемат условията на руско-турското споразумение за Идлиб
Главната джихадистка групировка в Сирия даде сигнал, че е готова да спазва условията на руско-турското споразумение, целящо да предотврати настъпление на сирийските правителствени сили срещу намиращата се под бунтовнически контрол провинция Идлиб, предаде Reuters.

Групировката “Тахрир аш Шам” заяви, че е приела своя позиция, след като й е трябвало време за “консултации”.
Тя не каза изрично, че ще спазва споразумението, но заяви, че ще се опита да гарантира сигурността на хората в контролираната от нея територия и че оценява усилията за защита на района.

“Тахрир аш Шам” обаче каза, че няма да прекрати своя джихад, нито ще предаде оръжията си.
Другата основна бунтовническа групировка в Идлиб, известна като Национален фронт за освобождение, вече изрази подкрепа за сделката.

Споразумението предвижда създаване на демилитаризирана зона на бунтовническа територия, от която до днес трябва да бъдат изтеглени всички тежки оръжия и джихадистки групи.
Източник: fakti.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.