Полуавтоматичните оръжия и масовите стрелби

Полуавтоматичните оръжия и масовите стрелби


Полуавтоматичните оръжия и масовите стрелби
Статистиката показва, че от 248 случая на масова стрелба по граждани в САЩ за последните 18 години има ясна тенденция, която трябва да се вземе под внимание.

И това е зависимостта на броя на убитите и ранените от вида на оръжието, с което е стреляно.
Въпреки, че полуавтоматичните оръжия са били използвани в малцинството от стрелбите (в около 24.6%) атаките с тях дават в резултат близо два пъти повече ранени и убити, отколкото атаките, които са били проведени с оръжия, които са с ръчно зареждане, а не с полуавтоматично.

“Активните или самотни стрелци могат да убият два пъти повече хора, ако са въоръжени с полуавтоматично оръжие”, коментира травматологът Адил Хайдер.

Статистиката показва, че атаките с полуавтоматично оръжие раняват средно 5.48 души на атака, от които убиват 4.25 души. Докато атаки с оръжие с ръчно зареждане раняват средно 3.02 души на атака, от които убиват 2.49.
Източник: obekti.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.