Пехотата и моряците се разгневиха на авиацията – зад гърба им пробутвали търг за други самолети след Ф-16!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!Сухопътни войски и моряците са гневни от хитри финансови игри на ВВС, които ще налеят милиони за нови учебно-тренировъчни самолети със съмнителна необходимост.

„Чашата преля, твърди отлично информиран източник от Сухопътните сили . 2,2 милиарда за Ф-16, след още толкова хвърлени през последните години в бездъннатаавиаторска яма и сега още пет- десет милиона за самолети, които отдавна ги има на въоръжение, положението вече е нетърпимо. ВВС стартира модернизацията преди 20 години с покупката на 6 броя вертолети Бел-206.

Ние, кашиците и морските, още не сме я започнали.

Модернизацията във Сухопътните сили и ВМС остава финансов мираж, а за 20 години авиаторите са изхарчили вече 4 милиарда народна пара. То не бяха покупки на Бел-206, Пилатус, Спартан, Кугар, то не бяха ремонти на МиГ- 29, МиГ-21, Л-39 , Ми-24, Ми-17, Су-25…А резултатите? Нула! Зиро!

Придобитите способности за безхаберно изхарчените милиарди, едва ли покриват и 25% от необходимите. Лакомия ! Във ВВС всичко е пиар и пари, пари и пиар… Ама и вие медиите сте виновни, че ги правите герои.

Иначе, когато трябва да се покаже натовското лице на България напред сме все ние и морските, обираме всички мисии, в най-рисковите райони, като поискаме нови машини – почакайте, сега да оправим ВВС и после сте вие.“Тате ще ти купи колело, ама друг път.“, пише Pan.bg.

Източник от ВМС пък, разказва как ВВС са ги убеждавали да ги подкрепят за възвръщането на Военно-въздушното училище, но никой не им е казал, че този процес върви с купуването на още самолети: “ Излъгаха ни отново – казва той, ставало въпрос за някакви нищожни средства от рода на петстотин хиляди, ама излезе, че те били само първоначални и търга нямало да бъде с директна покупка, а с рамково споразумение, сега купуваш един, пък после още един, още един …и така парите след две години от петстотин хиляди, ще станат пет милиона, самолетите от един ,четири – после шест, после още милиони за обучение на нови летци, инструктори, инженери, техници и т.н.

Имам чувството, че летците ги учат за борсови играчи още във факултета.Като става въпрос за едни парички, такава схема ще ти извъртят, че щом се усетиш ще си последния бедняк. А иначе самолет си имат и то мерцедеса в класа на учебно-тренировъчните турбовитлови самолети.Не ги знам, вече 15 години през него минаха над 100 летци от първоначално обучение до реактивен самолет… Няма жертви, няма произшествия , самолетите Пилатус са здрави и сигурни. Изглежда има някое недохранено лоби, дето иска да яхне струята на Ф-16 и Военното училище и да захлеби нещо…“, твърдят от флота.

След споделените тревоги на кръгове от Сухопътните сили, ВМС и ГЩ за предстоящ търг на ВВС, отхвърлен само преди година от КЗК, какво ли ще излезе, ако се разровят архивите и финансирането на досегашните търгове проведени от ВВС. Може да се стигне до намесата и на някои правораздаващи и антикорупционни институции!? / Фрог нюз

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.