Пентагонът призна уязвимостта на САЩ пред новите руски оръжия

Пентагонът призна уязвимостта на САЩ пред новите руски оръжия
Повече не можем да смятаме, че територията на Съединените щати предлага на своите граждани сигурно убежище от външни заплахи

Това заяви командирът на Северното командване на САЩ и Командването на въздушно-космическа отбрана на Северна Америка генерал Терънс О‘Шонъси.

“Намираме се в постоянно променяща се среда,” каза О‘Шонъси, цитиран от Military Times. “Свикнали сме да възприемаме страната си като сигурно убежище, заобиколено от океани и приятели от север и юг, но ситуацията се променя, защото има опоненти, които могат да стигнат до нас”.

Както посочва порталът, този проблем се вписва в рамките на стратегията за национална сигурност, с която е ангажиран министърът на отбраната Джеймс Матис (на тази позиция от януари 2017 г.). Той смята, че приоритет е подготовката за евентуална конфронтация с държави, които са приблизително равни по сила с Америка (Русия и Китай), вместо операции срещу по-слаби противници, какъвто е в случаят с бунтовническите сили в Ирак и Афганистан.

“Трябва да мислим по друг начин за своята защита. Трябва фундаментално да преосмислим подхода си към това как ще защитим страната си от равен по сила противник”, каза Терънс О‘Шонъси.

Като пример за вече предприети действия той даде програмата за модернизация на 72 изтребителя F-16, които са оборудвани с нови радари с активна фазирана решетка за откриване на ракети. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.