Пентагонът предложи на Турция алтернатива на руските ракетни комплекси С-400

Пентагонът предложи на Турция алтернатива на руските ракетни комплекси С-400


Вашингтон не препоръчва на турските власти да купуват руски системи за противовъздушна отбрана С-400, САЩ са готови да предложат на Анкара алтернативни комплекси, поясни американският министър на отбраната Джеймс Матис, пише руското издание „Московский комсомолец“ , цитиран от Фокус.

„Появяването в района на несъвместими системи за противоракетна отбрана едва ли ще се отрази по най-добрия начин на интересите на НАТО“, посочи Матис.

Освен това Матис уточни, че по военни канали се водят преговори с Анкара за възможността да й бъдат доставени други зенитно-ракетни системи , които са съвместими със стандартите на Алианса.
Източник: segabg.com
Много са страните, който си поръчаха руските ПВО комплекси – Саудитска Арабия, Сърбия, Гърция и ред други!

Има елемент от съмнения, че тази атака с „умни и красиви ракети“ на САЩ може да се отнесе и до качеството на тези ПВО руски комплекси, но Русия бе твърда в отговорът си – „една ракета няма да мине“!

От Алианса са силно против тези ракетни комплекси, защото е въпрос на принцип и чест или наистина Светът няма начин да ги премине? В крайна сметка зависими държави като Полша си купиха от американските!

С коментар от: wars.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.