От Москва: През 2018 г. армията ни получи оръжия, които нямат равни никъде по света

От Москва: През 2018 г. армията ни получи оръжия, които нямат равни никъде по света
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че през отиващата си година руските въоръжени сили са получили безпрецедентно голямо количество съвременни оръжия.

Шойгу направи изявлението си по време на заседание на Обществения съвет при военното ведомство, уточняват руските медии.

По думите на министъра, с такива оръжия не разполага нито една армия по света.

Шойгу уточни, че през 2018 г. руската армия е получила 1500 нови образци въоръжения и над 80 000 единици модерна техника. Така реализирането на държавната програма за превъоръжаването за периода 2010-2020 г върви по план, заяви министърът на отбраната.

По-рано руското министерство на външните работи предупреди, че който не слуша външния министър Сергей Лавров, ще трябва след това да чуе какво има да му каже военният – Сергей Шойгу.

Директорът на департамента по въпросите на неразпространението и контрола на въоръженията Владимир Ермаков заяви, че Москва разчита на трезв и разумен подход от страна на САЩ при оценката на ситуацията по света.

Той уточни, че на САЩ ще им се наложи да си имат работа с министъра на отбраната Сергей Шойгу, ако Вашингтон предприеме необмислени стъпки по договора за ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег.

„Ние имаме готови решения ма всякакво развитие на събитията. А този, който не иска да чуе какво обяснява особено подромно външният министър Сергей Лавров, ще бъде принуден да слуша това, ще му обясни Сергей Шойгу“, отсече Ермаков. / Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.