Обявиха основните характеристики на новия руски офанзивен безпилотен самолет

Обявиха основните характеристики на новия руски офанзивен безпилотен самолет
Руските офанзивни безпилотни самолети ще могат да прекарват около 30 часа във въздуха и да носят до 450 килограма полезен товар.

Това се посочва на официалната интернет страница на министерството на отбраната на Русия, по повод изказване на заместник-министъра на отбраната Юрий Борисов.

Според него тестването на апаратурата трябва да приключи през септември-октомври тази година, след което проектът ще получи знак “О”, което означава, че в строителната документация ще се впишат необходимите промени, въз основа на резултатите от изпитанията.

Това е безпилотен самолет, над чийто проект, под код “Иноходец”, от 2011 г. насам работи петербургската група “Кронштат”.

Самолетът е наречен “Орион”. По-рано бе обявено, че максималната продължителност на полета на новия безпилотен самолет ще бъде 24 часа, а полезният товар – около 300 килограма. Изглежда обаче, че конструкторите са успели да подобрят модела.

Засега официално е представен само експортният вариант на безпилотния летателен апарат: “Орион-Е”, който има малко по-слаби характеристики.

В неговия случай това са около 200 килограма полезен товар и скорост до 200 километра в час. Височината на полета на “Орион-Е” е до 7,5 километра. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.