Ново АТВ за руските ВВС ще ги пази от модерни оръжия

Ново АТВ за руските ВВС ще ги пази от модерни оръжия
Превозното средство е отговор на бързо развиващите се технологии в сферата на леките оръжия

Името му е “Тайфун ВДВ” и е истински звяр. Руското министерство на отбраната пусна първата снимка на първия сглобен прототип на бронираното АТВ, което ще обогати арсенала на руските ВВС след година.

Прототипът е разработен като отговор на бързото развитие на технологиите в сферата на леките оръжия, които постепенно подкопават възможностите на съществуващите леко бронирани превозни средства, използвани от руските войски.

“В момента разработката на леки оръжия като фактор, влияещ върху автомобилната индустрия, изисква по-добра защита на персонала при релокация”, обясни полковник Николай Анохин, който ръководи логистичните дейности в руските ВВС.

Най-важната характеристика на новото АТВ е парашутният му потенциал: въпреки подсилената броня, която винаги води и до по-голяма маса и тегло, армията ще може да спуска колата с парашут в зони на конфликти.

Очаква се производството на АТВ-то да започне през 2019 г., след като първият прототип премине всички изпитания. / rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.