Новият разрушител на руския флот “Лидер” ще бъде ядрен

Новият разрушител на руския флот "Лидер" ще бъде ядрен
“Лидер” ще може да развива скорост до 30 възела

Проектът на бъдещия разрушител на руския флот “Лидер” (проект 23560, експортната версия на “Шквал”) бе одобрен от Министерството на отбраната и ще бъде атомен, предаде РИА “Новости” в неделя (3 септември). 

По-рано вицепрезидентът на ОСК Игор Пномарьов обяви на форума “Армия 2017”, че Министерството на отбраната е одобрило проекта “Лидер”, но не стана ясно каква инсталация са избрали: ядрена или газова турбина.Проектът за разрушител “Лидер” 23560 (експортната версия на “Шквал”) е разработен от Северното бюро за дизайн, корабът ще има водоизместимост от около 17,5 хил. тона, дължина 200 м и широчина 20 метра.

“Лидер” ще може да развива скорост до 30 възела и да извършва автономни плавания до 90 дни.

Оборудването на разрушителя ще бъде около 60 противокорабни ракети, 128 зенитни самонасочващи се ракети и 16 самонасочващи се подводни ракети. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.