Новият брониран автомобил „Атлет“ сменя „Тигър“ след две години

Новият брониран автомобил "Атлет" сменя "Тигър" след две години
Новият руски брониран автомобил „Атлет“ ще има доста по-силна бронирана защита и обща товароподемност спрямо предшественика си ГАЗ „Тигър“.

Планира се в него да бъде монтиран по-силен двигател, качествена трансмисия и поне още една степен бронирана защита, отговаряща на стандарта STANAG.

Очаква се изпитанията на „Атлет“ да започнат през 2019 година.  Освен по-силния двигател, трансмисия и бронировка, той ще бъде снабден и с бронирани капсули от предната, задната и страничните части на автомобила, както и качествен брониран под с цел защита от противопехотни мини и самоделни експлозиви.

„Тигър“ е руски многоцелеви автомобил с повишена проходимост с товароподемност до 1500 килограма. При максимална натовареност той може да развива скорост до 110 км/ч.

В момента са разпространени три основни версии на „Тигър“ – военните модели с обозначения АМН 233114 „Тигър М“, АСН 233115 „Тигър – М СпН“ и СБМ ВПК-233136.

В зависимост от нуждите на специалните задания, те могат да бъдат модифицирани, така че да отговорят на всички критерии. Например, от Росгвардия изразиха нужда от специална разузнавателно-командна версия на автомобила.

За тази цел бе добавена бронирана капсула с 5 врати и множество отвори на покрива, където могат да бъдат монтирани различни електро-оптични уреди, антени за радио комуникация и средства за електронно разузнаване. / rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *