Недоносчета затриха армията ни от 150 000 души, 300 самолета, 3000 танка …

Недоносчета затриха армията ни от 150 000 души, 300 самолета, 3000 танка …
„Народ, който не храни своята армия, ще храни чуждата!”

Българската история е изпъстрена с низ от победи на армията ни. Предците ни са имали боен дух и себеотрицание.

Патриотизмът и защитата на Отечеството са били преди всичко. За 66 години България, възродила се от пепелта на робството, води 4 войни.

Чудеса от храброст по фронтовете и безотговорни политици и управляващи.

До идването на ”демокрацията” България имаше една от най-мощните и оборудвани армии на Балканите. Постоянният състав беше около 150 000 души с мобилизационна готовност за 500 000 бойци. Оборудването беше последна дума на техниката.

Имахме над 300 самолета, над 3000 танка, четири подводници, ракетни поделения, отлично сложена комуникационна техника и всичко необходимо за съвременната отбрана. Границите ни се охраняваха надеждно. Там, където трябваше, имаше заредени майбахове с готовност да посрещнат врага.

Имаше и необходимите фортификационни съоръжения. Имаше и помощни стопанства към поделенията, които подпомагаха разнообразната храна на войниците. За населението бяха подготвени укрития и надеждна техника за оповестяване.

Гражданството се подготвяше за действия при необходимост. Имаше Гражданска отбрана, учениците имаха и теоретично, и практическо обучение. Имаше Доброволна организация за отбрана. Провеждаха се санитарни и какви ли не курсове в това направление.

Имаше и достойни, отлично подготвени и всеотдайни командири и войници. Всичко това се постига с много труд и средства, но е в интерес на сигурността. По този повод Тодор Живков казваше: „Ако не ни е военният бюджет, няма да ни стигнат складовете да ни поемат стоката.”

Какво стана със славната ни армия след идването на „демокрацията”? Политиците и управляващите се изгавриха с българската армия.

За министри на отбраната бяха назначавани безотговорни хора и хора, нямащи нищо общо с военното дело. То бяха адвокати, театрали и какви ли не. Само Ангелов беше в час, но нищо не направи.

Премина се към наемна армия. Аз не знам някъде наемната армия да е побеждавала. С трабанти и с фанфари влязохме в НАТО. Не знам НАТО против кого е, след като няма Варшавски договор.

Сега министър на отбраната е мозеристът земеделец Николай Ненчев. Това проамериканско пале не знам дали е хващало мотика или някакво оръжие.

Иска да изпраща пехота в Сирия и се ежи на Русия с флотилия в Черно море. А предишният върховен главнокомандващ – президентът Плевнелиев, се върти като пумпал пред почетните караули.

Непрекъснато прави гафове и говори против Русия. / Хисто Христов-Референта,  retro.bg

Ако сме извън НАТО, щяхме да имаме 4 пъти по-силна армия, на половин цена…

Нямаше армия на Балканите и в половин Европа, която можеше да воюва с България, а сега…

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !