Началникът на британския Генщаб призна превъзходството на руската армия

Началникът на британския Генщаб призна превъзходството на руската армия
Британските въоръжени сили следят напредъка и постиженията на руската военна индустрия, заяви началникът на Генералния щаб на Великобритания Ник Картър, цитиран от високопоставен служител в Кралския институт за сигурност на страната.

Според становището на генерала крилатите ракети, които бяха успешно тествани в Сирия (очевидно става въпрос за “Калибър”), представляват сериозна опасност и Лондон няма как да се защити от тях, цитира The Telegraph.

Картър се оплаква и от малкото средства, вложени в развитието на военната индустрия, и подчертава демонстрирания от Русия военен потенциал през последните години. По неговите думи Великобритания трудно може да отговори на модернизираната руска армия.

Позовавайки се на своя източник, изданието посочва, че британските високопоставени военни са обезпокоени от превъзходството на Русия в областта на артилерията, радиоелектронната борба и компютърните технологии.

Пентагонът от своя страна в новата си отбранителна стратегия по-рано нарече съперничеството си с Русия и Китай “основен приоритет” и потърси допълнителни инвестиции за стратегическо справяне с тези страни. Американските военни смятат, че Москва и Пекин са заплаха за сигурността и просперитета на Съединените щати. / bg.rbth.com

САЩ също съвсем наскоро отбелязаха, че Русия модернизира всичко в своята армия

САЩ: Русия модернизира всичко в своята армия!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.