Намериха български боеприпаси, изоставени от бунтовниците в Алепо

Намериха български боеприпаси, изоставени от бунтовниците в Алепо


Боеприпаси, произведени в България, показа ливанска телевизия, намерени в изоставени складове на опозицията на Асад в Алепо.

Ливанският телевизионен канал “Алмаядин” излъчи репортаж, сниман в кварталите на град Алепо, които бяха на скоро освободени и са под властта на сирийската армия.
В репортажа кореспондентът на “Алмаядин” влиза в складове за оръжия, които са принадлежали на бойците на Ал-Нусра и ИДИЛ, преди да отстъпят на сирийската армия и без да имат възможност да вземат складираните оръжия с тях. След 1:55-тата минута от репортажа се виждат различни български оръжия, в това число:Намериха български боеприпаси

* Български боеприпаси OG-15BG с калибър 73мм, за специални противотанкови оръдия SPG-9.
* Ракети “Град” с калибър 122мм произведени в ВМЗ България под наименование 21OF. Тези ракети са копие на руската версия ракети 9M22U Град.
* Български боеприпаси PG-7VM с калибър 40мм, противотанкови за стреляне от рамо “RPG 7,7”.
* Български боеприпаси PG-7T с калибър 40мм, бронебоен “Тандем” специални противотанкови за стреляне от рамо “RPG 7,7”

Това съобщиха от :offnews.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.