Най-жестоките оръжия, които са забранени във всяка война (СНИМКИ)

Най-жестоките оръжия, които са забранени във всяка война (СНИМКИ)
Изкуството на войната е книга, в която можете да откриете абсолютно всичко за живота, защото и той е една много сериозна война с околните. Ето някои от забранените и опасни оръжия, които официално са забранени по ред причини. Ето някои интересни предложения, които биха могли да променят абсолютно всичко.

Ипритът се използва през Първата Световна война, когато окопните войни са изключително люти. Великите сили решават да използват химикали, за да може да се водят поне някакви военни действия. Германия е първата страна, която го използва срещу англичаните до град Ипр (името идва точно от там). Поляците го използват само веднъж през Втората Световна война. Разрушава междуклетъчни мембрани, нарушава обмяна върху въглеводородите и въздейства върху ДНК и РНК-то на човека.

Паралитичните газове са забранени още през 1899-а година, но зарин се използва доста често. Нервните газове блокират нервната система, а смъртта настъпва в следствие на задушаване.

Сълзотворният газ също е противозаконен за употреба, но много полицейски служби. Въпреки факта, че не е смъртоносен, този газ е в класа на Иприта. Интересното е, че е забранен за употреба във военни действия, но не и при протести.

Пластмасовите мини са забранени с протокол. Подобно оръжие не може да бъде открито по никакъв начин с металотърсачи. Още по-страшното е, че шрапнелите също не могат да бъдат открити и в болница, което лишава пострадалия от всякакви шансове за живот.

Виетнамската война е доказала, че човек може да използва абсолютно всичко по време на битка. Виетнамците са били изключително креативни в поставянето на капани, които биха накарали и Рамбо да плаче от радост, когато ги види. Ямата с шипове е забранена. Прободните рани не са толкова страшни, колкото факта, че всички шипове престояват в животински фекалии, за да може да дойдат вторичните инфекции и други наказания. Това примитивно оръжие нарушава почти всяка конвенция, която някога се е провела по тази тема.

Огнехвъргачките са забранени във всяка цивилна зона. Причината е, че много често врага може да използва заложници за щит. В битка срещу танкове или прочистване на бункери е разрешно използването, но не и в цивилни зони, когато може да има много пострадали.

Заслепяващите лазери приличат малко на онези лазерни показалки, с които всеки си е играл, но през последните 40 години са забранени. Причината? Те не просто заслепяват моментно, а перманентно. Освен това са изключително лесни за изработване.

Мините, които не се разрушават, са един от кошмарите на Югоизточна Азия. Камбоджа е страната, която прави най-много ампутации на година. По време на войната са загинали около 40 000 души. А през 2013 година са убити още 11 от мини, които не са били детонирани. Ето защо след 80-те години на миналия век се поставят мини, които разполагат с механизъм за самоунищожение или обезвреждане.

Кухите куршуми са забранени от Хага през 1899-а година. Точно там се прави сериозната разлика между куршуми и артилерийски снаряди. Кухите куршуми или самовзривяващите са забранени, защото смъртта е неизбежна.

Мръсните бомби се наричат така, защото се изработват от радио активни отпадъци. Същите пък могат да се закупят изключително лесно и според списание Vice, някои представители на Осама са искали да закупят такива именно от България (провери в интернет). Употребата на една такава от всяка страна е абсурдна, защото никой не може да използва заразената зона.

Солните бомби са един вид атомно оръжие, което се използва за много по-малки зони. Обикновено се поставя изотоп като кобалт, злато или цинк. Изчистването на радиацията става до 2-3 години.
Източник: Men.hotnews.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.