Малцина си спомнят за линията на „Крали Марко”

Малцина си спомнят за линията на „Крали Марко”

Крали Марко !

Някога Южната ни граница бе най-охраняваната граница в соцлагера !
И днес има останки, който да ни напомнят за едни отминали времена, в който България имаше над 2000 танка, а днес имаме само няколко !
Някога в България се вкопаваха танкови и се покриваха с бетон така наречените неподвижни огневи точки !
фкпани танковеВсе още тези точки се водят квалифицирана информация за това няма да бъдем много словни !
Днес хора по границата ни попадат на такива огневи точки останали от времето когато България имаше Армия и бе най-верният страж на соцлагера !

Днес е друго – днес нямаме армия, нямаме чест и достойнство, а хората възпитани в родолюбие и патриотизъм са предадени от номенклатурните канцеларски плъхове в министерството на отбраната !

Но някога по цялата ни южна граница можехте да видите тези дула сочейки на там където сега няма и граница, няма и мрежа, от Кльонът няма и помен, а граничарите са на заплата от трафикантите !
Срам и позор, а някога през тази граница и пиле не можеше да префръкне, а днес минават цели орди необезпокоявани и ако някой им попречи гарантирано ще пострада !

Всяка майка граничар не ражда и да си граничар това бе призвания дълг и чест за малцина, който денонощно са били готови да дадат и животът си за Отечеството !
Днес няма държава и за това не и е нужна и граница !

Ние сме територия на кръстопътят на историята на която още можем да видим останки от защитна линия, която неофициално носеше името „Крали Марко“.


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

2 коментара

  1. Не са само Т-34 има и Майбах.

  2. Тази граница служеше да лови нещастници. Източногерманци, чехи, румънци и по рядко българи, които искаха да напуснат социлалистическото великолепие! Кльонът който се състоеше от 3 огради, защо беше обърнат към България, а не към страната на врагът..Турция/Гърция. Относно тези бетонирани куполи, те са от 50-те години и са поставени с учебна цел.
    Иначе легенди всякакви, аз например съм чувал, че стените на язовирите Кърджали и Ивайловград имат в основите си заложен експлозив, с цел да задържат турската армия до пристигането на съветската…. Нищо че по пътя на водата има-няма 100-150к българско население……

Comments are closed.