Малцина си спомнят за линията на „Крали Марко”

Малцина си спомнят за линията на „Крали Марко”

Крали Марко !

Някога Южната ни граница бе най-охраняваната граница в соцлагера !
И днес има останки, който да ни напомнят за едни отминали времена, в който България имаше над 2000 танка, а днес имаме само няколко !
Някога в България се вкопаваха танкови и се покриваха с бетон така наречените неподвижни огневи точки !
фкпани танковеВсе още тези точки се водят квалифицирана информация за това няма да бъдем много словни !
Днес хора по границата ни попадат на такива огневи точки останали от времето когато България имаше Армия и бе най-верният страж на соцлагера !

Днес е друго – днес нямаме армия, нямаме чест и достойнство, а хората възпитани в родолюбие и патриотизъм са предадени от номенклатурните канцеларски плъхове в министерството на отбраната !

Но някога по цялата ни южна граница можехте да видите тези дула сочейки на там където сега няма и граница, няма и мрежа, от Кльонът няма и помен, а граничарите са на заплата от трафикантите !
Срам и позор, а някога през тази граница и пиле не можеше да префръкне, а днес минават цели орди необезпокоявани и ако някой им попречи гарантирано ще пострада !

Всяка майка граничар не ражда и да си граничар това бе призвания дълг и чест за малцина, който денонощно са били готови да дадат и животът си за Отечеството !
Днес няма държава и за това не и е нужна и граница !


Loading...

Ние сме територия на кръстопътят на историята на която още можем да видим останки от защитна линия, която неофициално носеше името “Крали Марко”.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

2 comments

  1. Тази граница служеше да лови нещастници. Източногерманци, чехи, румънци и по рядко българи, които искаха да напуснат социлалистическото великолепие! Кльонът който се състоеше от 3 огради, защо беше обърнат към България, а не към страната на врагът..Турция/Гърция. Относно тези бетонирани куполи, те са от 50-те години и са поставени с учебна цел.
    Иначе легенди всякакви, аз например съм чувал, че стените на язовирите Кърджали и Ивайловград имат в основите си заложен експлозив, с цел да задържат турската армия до пристигането на съветската…. Нищо че по пътя на водата има-няма 100-150к българско население……

Comments are closed.