Конструктор: Експортният вариант на С-400 носи няколко типа ракети

Конструктор: Експортният вариант на С-400 носи няколко типа ракети
Павел Созинов, генерален конструктор на концерна “Алмаз-Антей”, заяви, че Русия се готви за износа на противотанковата и противовъздушна отбранителна система “Триумф” С-400 с няколко типа ракети, включително такива с голям обсег.

“Купувачът, в зависимост от целите си, може сам да реши какъв боен комплект иска, колко тежки и леки ракети да има, за да защити определени съоръжения на територията на страната си”, коментира Созинов, цитиран от “Комерсант”.

Конструкторът обясни, че комплектът за бойни действия съдържа няколко вида противовъздушни направлявани ракети: с голям обхват, среден диапазон за противоракетна отбрана и специализирани ракети със среден обсег, за унищожаване на най-масивните цели.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на визита в Ханой заяви, че е сключен договор за доставка на С-400 до Турция.

Според министъра и други страни в Близкия изток и Югоизточна Азия вече са проявили интерес към закупуването на С-400. / bg.rbth.com

Най-страшните руски противовъздушни оръжия


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.