Колко комплекса “Панцирь-С1” Русия е доставила в Сирия?

Колко комплекса "Панцирь-С1" Русия е доставила в Сирия?
За последните години Русия е доставила до 40 зенитни ракетно-оръдейни комплекса “Панцирь-С1” в Сирия – за защита от въздушни нападения, съобщи източник от руското военно ведомство, цитиран от руски медии.

“Русия е доставила на Сирия до 40 зенитни ракетно-оръдейни комплекса “Панцирь-С1″ за защита от средства за въздушно нападение. Става въпрос за експорт, а не за доставки от наличието на министерството на отбраната”, каза източникът.

В понеделник руското министерство на отбраната съобщи за нанесен въздушен удар срещу сирийското летище Т-4 в Хомс, нанесен от израелски изтребител F-15. Целта са достигнали 3 ракети, а останалите 5 са свалени.

По данни на ведомството “Панцирь-С1” са свалили и 7 от 13 безпилотни летателни апарата, приближили руската военна база “Хмеймим” и базата в Тартус, Сирия. Останалите 6 безопасно са свалени на земята от руските подразделения за радиоелектронна борба.

ЗРОК 96К6 “Панцирь-С1” (по класификацията на НАТО SA-22 Greyhound) е самоходен зенитен ракетно-оръдеен комплекс с наземно базиране, предназначен за близка отбрана на военни и граждански обекти, включително комплексите за ПВО с голям обсег, от всички съвременни и перспективни средства за въздушно нападение.

“Панцирь” е разположен на шаси от камион за по-голяма мобилност, на въоръжение има две 30-милиметрови оръдия, всяко от които способно да произвежда до 40 изстрела в секунда. Разполага също и с 12 зенитни ракети. / vz.ru


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.