Кога руските войски ще се сдобият с “Авангард” и “Сармат”?

Кога руските войски ще се сдобият с "Авангард" и "Сармат"?
Хиперзвуковите бойни глави за балистичните ракети “Авангард” ще постъпят във войските през 2019 г., а тежките балистични ракети от ново поколение “Сармат” – през 2020 г., заяви руският президент Владимир Путин по време на военно съвещание в Сочи.

Крилатите бойни блокове “Авангард” са предназначени за инсталация на балистични ракети, включително и на “Сармат”.

Бойната глава е неуязвима за системите за противоракетна отбрана, благодарение на хиперзвуковата си скорост и способността да маневрира по време на полета. Съвременните системи за ПРО могат да прехващат обекти, движещи се по неизменима и предсказуема траектория.

Мощността на новата междуконтинентална балистична ракета “Сармат” ѝ позволява да достига цели по неочаквани за противника траектории.

“Лети и през двата полюса”, поясни заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов. Ракетата е снабдена с комплекс за преодоляване на ПРО и може да носи над 10 термоядрени бойни глави.

Руският президент отбеляза, че другите най-нови военни разработки вече влизат на въоръжение.

“Високоточният хиперзвуков авиационно-ракетен комплекс “Кинжал” и новите лазерни комплекси вече заемат опитно-бойно дежурство в Южния военен окръг”, цитират президента руски медии.

Путин благодари на създателите на руските оръжия и отбеляза, че новите разработки изпреварват с години чуждестранните аналози. / rg.ru

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.