„Калашников“ създаде дрон, способен да излита и да се приземява на вода

"Калашников" създаде дрон, способен да излита и да се приземява на вода
„Калашников“ създаде безпилотен летателен апарат (БЛА), който може да излита и каца на вода, съобщиха представители на концерна.

Безпилотният самолет ЗАЛА 421-10 е базиран на ЗАЛА 421-08M и притежава всички предимства на апаратите от типа „летящи крила“, като работа при всякакви метеорологични условия, ниска маса, бързо излитане и устойчивост на силни ветрове.

„Способността на безпилотния апарат за приземяване върху водна повърхност осигурява редица предимства при прилагането му в блатни райони и зони с големи водни площи – например при провеждане на мониторинг на централния тръбопровод в Сибир“, пише в изявлението.

Апаратът се характеризира с по-голяма продължителност на полета – над два часа – както и с модерни системи за наблюдение и водоустойчива конструкция. Бордовата 24-мегапикселовата камера осигурява възможност за създаване на детайлни снимки от височина дори при високи скорости, докато HD видеокамерата подсигурява висококачествено изображение.

По-рано неназован източник каза за РИА „Новости“, че Русия има още един безпилотен самолет-амфибия във фаза на развитие. Той обясни, че въпросът за производството му все пак ще бъде обсъден със силовите структури в Русия. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.