“Калашников” скоро ще започне производство на нов пистолет “Лебедев”

"Калашников" скоро ще започне производство на нов пистолет "Лебедев"
“Калашников” стартира проект за организиране на нови производствени мощности за подготовка на серийно производство на пистолети “Лебедев”.

Ижевският механически завод в състава на концерна “Калашников” скоро ще започне производството на новия пистолет “Лебедев”.

Това съобщи Александър Гвоздик, главен изпълнителен директор на компанията, при представянето на инвестиционната програма.

“Серийната продукция на пистолета “Лебедев” скоро ще започне”, каза той.

Според пресслужбата на концерна компанията е започнала да организира нови производствени мощности за подготовка на серийното производство на пистолети “Лебедев”, в заключителна фаза са проектирането и подготовката на пистолета за контролно тестване.

Прототип на пистолета ПЛ14, разработен в сътрудничество с експерти по сигурността и водещи спортисти, беше представен за първи път на Международния военно-технически форум “Армия-2015”.

Новият пистолет с калибър 9×19 мм парабелум се характеризира с малка дебелина. Тя варира от 21 мм пред пистолета, до 28 мм в частта, където се намира дръжката. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.