Как някога ни хранеха в Родната Казарма

Как някога ни хранеха в Родната Казарма
В Казармата чувството беше ,че си част от Държавата,част от нещо голямо! Там беше тежко,но не чак толкова а и навсякъде беше различно!

Всяка сряда риба, а всеки петък печено пиле. Чорба задължително. За десерт – компот или пресен плод. За цялата служба не видях нито един разболял се. Помня, че всичко изяждахме и все бяхме гладни. Никога не отказваш храна. На някои може да им се стори странно, но аз пазя хубави спомени.
………………………………………………..

Служих 86-88 година…храна имаше много даже не ни даваха да изхвърляме излишната трябваше да я ядем…служих в Ямбол…офицери и войници ядяха една храна…само масите бяха различни,на офицерите с покривки а нашите с гол плот.
…………………………………………………

Банкя под.52-050 (мисля така беше) Бях артелчик.Разкладката беше много добра.Проблема беше в готвачите че не можеха да готвят добре.

Във офицерската столова разкладката беше същата но готвеха волнонаемни  готвачки на щат  и всичко беше направено както трябва. Да не говорим когато имаха учение,и спяха при нас  от ВВС-то,те пък имаха разкладка 3 пъти по голяма от обикновената.

Със сигурност е имало и места където е било много зле,не го отричам,но при нас беше добре. / Из коментари от мрежата 

Бихте ли споделили и вашите спомени от родната казарма ?

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !




Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.