Какво представлява най-новата руска ракета “Бронебойщик”?

Какво представлява най-новата руска ракета "Бронебойщик"?
Генералният директор на концерна-разработчик “Техмаш” Владимир Лепин разказа за уникалните възможности на ракетния комплекс “Бронебойщик”, тип “въздух-земя”, който може да се взриви пред препятствие, в него или зад него, като не се разрушава, а преминава отвъд препятствието и унищожава зададената му цел.

“Ракетите C-8OФП са предназначени за въоръжаване на самолети от типа на Су-25 и хеликоптери Ми-8. Те ще допълнят семейството на неуправляемите ракети С-8. “Бронебойщик” имат същия калибър (80 мм) и същата конфигурация като по-ранните модели от този тип, но бойните им възможности са от пет до шест пъти по-високи”, каза Лепин в интервю.

По негови думи основната характеристика на неуправляемите въздушни ракети С-8 ОФП, се състои в това, че, в зависимост от настройките на детонатора, те могат да бъдат взривени пред препятствието, при удар с него, или зад него.

В същото време “Бронебойщик” пробива препятствието, а не се разпада. “Все още не сме имали подобни ракети у нас”, подчерта директорът на “Техмаш”.

С-8ОФП “Бронебойщик ” е модернизираната версия на ракетата С-8ОФП и включва няколко уникални технологии. Тя има по-добър обхват и ефективност от всички съществуващи боеприпаси от този клас.

През февруари 2017 г. бе съобщено, че “Бронебойщик” скоро ще влезе в експлоатация, след което ще бъде създадено и серийно производство. /  vz.ru


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.