Каква нова система получи модернизираният изтребител Су-30СМ(Д)?

Каква нова система получи модернизираният изтребител Су-30СМ(Д)?
Това съобщи пред ТАСС началникът на научно-техническия център НПП “Полет” (част от “Ростех”) Алексей Ратнер.

По негови думи изтребителят е оборудван с допълнителни технически средства от многоканална система за връзки и предаване на данни ОСНОД (обединена система за комуникации, обмен на данни, навигация и разпознаване).

Той отбеляза, че тази система вече е преминала през няколко поколения самолети. Но най-последната модификация е разработена специално за Су-57.

Системата ОСНОД е приета на въоръжение през 1970-те години, пояснява “Российская газета”. Най-новата ѝ версия позволява да се подсигури автоматичният високоскоростен обмен на информация при управление от различни съдове на руските ВВС, включително безпилотни апарати, в реален времеви мащаб. Може да предава данни в условия на активно радиоелектронно противодействие.

Свръхманевреният многоцелеви изтребител Су-30СМ е един от най-модерните бойни самолети на въоръжените сили на Русия.

Двуместният Су-30СМ е създаден в съответствие с техническите изисквания на Въздушно-космическите сили на Руската федерация на базата на самолета Су-30МК, произвеждан от корпорация “Иркут” за чуждестранни клиенти.

Самолетът е модернизиран по отношение на системите за радиолокация, радиовръзка, състав на въоръжението, катапулт на седалките и редица поддържащи системи. Разработчик на самолета е конструкторското бюро “Сухой”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.