Казарма или училище за мъже

Казарма или училище за мъже


Казарма – всеки, който е бил с призовка е станал мъж! ВИЖ  ВИДЕОТО, КОЕТО ЩЕ ТЕ ВЪРНЕ ДАЛЕЧ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО!
Мъж, който е възпитан на дисциплина, ред и послушание, мъж, който знае тежестта на пагона и какво е йерархия, чест и достойнство!

Мъж подготвен да воюва и брани отечеството си!
Всички, които са били в казармата си спомнят тежката работа и обучение за боравене с оръжие и бойна техника, спомнят си безумните команди и глупавите старшини, но си спомнят и силните приятелства, спомнят си мащабните военни учения!

Казармата ни възпитаваше не само в труд и дисциплина, но развиваше и спортни умения и всички бяха във върхова форма !
Системата още от училищните години следеше кой какви умения има !
Военните комисии имаха за цел да направят профил на всеки един кандидат войник какви здравословни характеристики има, какви умения и къде би бил най-полезен да бъде изпратен!

И така се решаваше кой ще бъде граничар и кой водолаз, кой ще бъде парашутист и картечар, кой ще кара танк и кой ще стреля с него! Някак си системата ни събираше единици от цялата страна в една група наречена рота ! Е имаше и такива, които ставаха шофьори на началници или писари на командири – така наречените връзкари !

Винаги ги е имало и преди, и сега!
Тези роти обаче бяха обучавани и природните им дадености след квалифицираната професионална подготовка ни превръщаха в добре смазани бойни машини !
Днес нямаме армия, нямаме и казарма, а младежите са вързани за полите на майките си !
Единствената им военна подготовка е тази от компютърните игри, което на практика не означава нищо!
Днес сме загубили суверенитетът си и подводници и танкове са нарязани, а самолетите ни са на скрап!

Военнослужещите ни са на заплата и нямат кубинки дори !
Да не говорим, че казармата ни възпитаваше и в родолюбие и патриотизъм, а днес това е забранено дори и в училищата не се говори за това !
Да не говорим, че думата Родина вече я няма в учебниците !

Какво възпитаваме днес – момчета с дълги коси все повече приличащи на жени с грим и избръснати тела и крака!
Момчета, които като има проблем звънят на майките си или снимат с телефона и се лайкват вместо да се втурнат да помагат!
Момчета ли, не е същото !

Някога казармата така възпитаваше, че всички излизаха готови за животът научени на самостоятелност и труд, научени на ред и законност с ясна визия за добро и зло, с ясна визия за животът и морала!

Строгите правила в казармата и вътрешният устав дори даваха на всеки юридическо възпитание и всеки знаеше, че зад всяко нарушение на закона какво следва, каква присъда и какво наказание !
Днес обаче не е така – младите нямат работа нито възпитание, нямат правилните навици, а за морал да не говорим !

Престъпността се шири в техните среди, а наркотиците и чалгата са техният бит, но тези младежи не могат да отгледат и възпитат нация !

Всички сме имали тежки дни в казармата, но днес като погледнем назад си спомняме само добрата школовка, която ни направи мъже !

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.