Индия плаща $5,4 млрд. в рубли за С-400, както Турция преди нея

Индия плаща $5,4 млрд. в рубли за С-400, както Турция преди нея


Индия плаща $5,4 млрд. в рубли за С-400, както Турция преди нея
Заплахите с налагане на санкции от Вашингтон не просто не спряха Турция, а сега и Индия да инвестират равностойността на 5,4 млрд.долара в руските ПВО системи С-400.
Заради рекета от САЩ, страните се отказаха от сделки в американска валута и се разплащат в рубли.

Това стана ясно от изявление на ресорния руски вицепремиер Юрий Борисов, предаде RT.

През тази година Москва, седмата икономика в света, рязко засили дедоларизацията – заменя резервите в „зелено” със златни, продаде над 1 трилион американски дълг, който държеше, премина в разплащания в собствени валути и с другите страни, предприели този курс като Китай и Индия, втората и петата икономика в света, Иран – третият най-голям притежател на петролни запаси на планетата, Венецуела – петият най-голям играч на нефтения пазар.

ЕС също обяви чрез президента на ЕК Жан Клод Юнкер, че Европа ще настоява разплащанията с партньорите й – особено доставчиците на енергийни ресурси, да бъде в евро, което те горещо приемат.
Източник: 19min.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.