Изчезна шефът на ИНТЕРПОЛ Менг Хонгуей

Изчезна шефът на ИНТЕРПОЛ Менг Хонгуей


Изчезна шефът на ИНТЕРПОЛ Менг Хонгуей

Френската полиция издирва шефа на ИНТЕРПОЛ Менг Хонгуей, след като съпругата му е подала сигнал, че е изчезнал при пътуване в Китай. От международната полицейска организация посочиха, че са запознати със случая, но че той е от компетентността на френските и китайските власти.

За последно Менг Хонгуей е бил видян в щабквартирата на ИНТЕРПОЛ в Лион, Южна Франция, от където в края на септември е заминал за родината си Китай.

Оттогава семейството не е имало контакт с него. Единственото, което френската полиция може да посочи на този етап, е че Менг не е изчезнал на територията на Франция.
В съобщението на ИНТЕРПОЛ се казва, че изчезването на ръководител на организацията няма да повлияе на всекидневната й работа, която се ръководи от генералния секретар.

Менг Хонгуей е високопоставен член на Китайската комунистическа партия и е първият китайски ръководител на международната организация, в която членуват 192 държави.
Мандатът на Менг като ръководител на Интерпол изтича през 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.