Изтребителите четвърто поколение Су-35С

Изтребителите четвърто поколение Су-35С


ВИДЕО: В интернет се появи поразителна маневра на изтребителите четвърто поколение Су-35С
Без съмнение това е един от най-добрите изтребители в света. Подобна оценка може да бъде чута и от западни военни анализатори, които са зашеметени от невероятните му маневрени възможности, способни да решат въздушна битка на близко разстояние.

В интернет се появи видеоматериал, заснет от кабината на руския многоцелеви изтребител Су-35С от поколение 4 ++. Поради специфичните условия видеото не е дълго, нито е заснето от най-добрия ъгъл. Но все пак се вижда моментът, в който един от самолетите, летящи заедно в група, внезапно се отделя от нея и с изящно движение изчезва в далечината.

Характеристиката на т.нар. свръхманевреност, която тези самолети имат, е заслуга на двигателите с управляем вектор на тягата AЛ-41Ф1С. Тези двигатели са толкова мощни, че гарантират достигането на свръхзвукови скорости без форсаж. В максимален режим на работа те могат да ускорят до 2500 км/ч и могат да летят на височина до 20 хил. метра. Максималната продължителност на полета е 3600 км, а с допълнителни резервоари за гориво може да се увеличи до 4500 км.

Западните авторитети са особено обезпокоени от този самолет и го считат за един от най-добрите изтребители в света. Подчертават се невероятните му характеристики за маневреност, които са недостижими за бойни самолети от западен клас. Напоследък може да се чуе, че той има и напреднала авионика, която го приближава и дори изравнява със западните аналози, а това го прави особено опасен.

Самолетът се характеризира с висока товароподемност, а напоследък и с възможност за интегриране на мощни средства за противоелектронна отбрана, които объркват вражеските самонасочващи се ракети клас “въздух-въздух” и “земя-въздух”.

Екипажът му е от един пилот, а управлението се осъществява без използването на аналогови прибори. Всичко се извършва на два дисплея, които съдържат цялата необходима информация.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.