Извънредно: Руски военни атакуваха и превзеха украинските кораби, проля се кръв

Извънредно: Руски военни атакуваха и превзеха украинските кораби, проля се кръв
Руски кораби са открили огън по плавателните съдове на украинските Военноморските сили при излизането им от Керченския проток, съобщава unian.net, позовавайки се на информация от пресслужбата на ВМС на Украйна.

Съобщава се за ранени, но броят им не се уточнява.

„След като напуснаха зоната от 12 мили, катер на Федералната служба за сигурност на Руската федерация е открила огън срещу група плавателни съдове на украинския флот. Повреден е малък брониран артилерийски катер „Бердянск”.

Той загуби курс, има ранени. Оръжията са използвани с цел поразяване”, се казва в разпространеното съобщение. Междувременно, позовавайки се на източник в украинското отбранително министерство, InfoResist съобщава, че руснаците са превзели три кораба на украинските ВМС. Бронираните танкери „Бердянск” и „Никополь” и  буксирът „Яна Капу” са били превзети.

Руснаците са ги взели на буксир. Екипажите и на трите плавателни съда са в корабите. Във връзка със създалата се ситуация президентът на Украйна Петро Порошенко свиква заседание на Военния кабинет.

То ще започне в 22:00 часа местно време, съобщи  Александър Турчинов. / blitz.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.