За модернизацията на всеки Т-72Б3 руската армия инвестира по близо 3 млн. евро

За модернизацията на всеки Т-72Б3 руската армия инвестира по близо 3 млн. евро
По-здрава броня, по-модерна система за насочване, по-големи оръдия, по-мощен двигател… нужно ли е да казваме повече?

Последната версия на танка Т-72Б3 е с осъвременена цифрова система за контрол на огъня, по-добра динамична защита “Реликт” и нов турбодизелов двигател с мощност 1000 конски сили. Благодарение на тези подобрения бойната машина е в състояние да засича цели на по-големи разстояния, докато маневрира и стреля по-ефективно.

Оригиналният модел на танка е разработен преди близо половин век, като за тези години си остава най-големият в руската армия.

Днес Москва се гордее с над 2700 модела танкове в армията си. Сега снабден с многоканална система за наблюдение и усъвършенствана 125-мм цев с по-мощни боеприпаси, Т-72Б3 е идеален за битки в градски условия.

“Инженерите трябваше да модернизират почти 80% от интериора на танка, за да отговорят на съвременните военни стандарти. Най-голямото постижение на производителя е гаранцията за работа при различни екстремни атмосферни условия”, сподели източник от руския индустриален комплекс.

Руското министерство на отбраната харчи около 2,6 млн евро (178 млн рубли) за всяка модернизация на Т-72. Бронята на машината ще бъде подсилена с нова система за защита, позволявайки ѝ да поддържа снаряди от различен калибър, както и противотанкови ракети.

“Звярът” ще бъде оборудван с цифрова балистична система за управление на огъня, която автоматично ще изчислява параметрите в зависимост от атмосферните условия, за да гарантира максимално точен удар.

“Всъщност стрелецът разполага с надежден електронен “асистент”, който намалява времето за насочване. Той ще може също да използва термовизионни устройства, за да поразява цели и през нощта”, добави източникът. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.