Защо терористите в Сирия “треперят от страх”, когато се спомене руската авиобомба КАБ-1500?

Защо терористите в Сирия "треперят от страх", когато се спомене руската авиобомба КАБ-1500?
Правителствените сили в Сирия се готвят за нападение срещу терористите в провинциите Дераа и Кунейтра.

Според иранския информационен портал “Ал Алам”, в случай на силна съпротива, ще бъдат използвани руските супер бомби КАБ-1500, чието обявяване създаде сериозна вълна на паника в терористичните редици.

Текстът припомня за окончателното освобождаване на сирийската столица Дамаск и всички нейни предградия от терористите. Ислямската държава значително увеличи трансфера на бойни компоненти (бронирани и артилерийски ракетни единици) към границата с Йордания.

“Подобен сценарий видяхме и в подготовката за сраженията в района на Източна Гута, когато, основно от региона на Централна и Източна Сирия, в Дамаск пристигнаха най-елитните единици на сирийската армия, оборудвани с най-високо качество бойна техника” – пише в текста .

Терористите са запознати с опустошителната сила на тази техника. Те обаче повече се страхуват от една бомба, която вече е употребявана в Северна Сирия, причинявайки опустошителни последици за инфраструктурата и живата сила. Това е високопрецизната бомба КАБ-1500, чиято употреба е била решаваща за благоприятното приключване на битката за Салма”- отбелязва изданието.

През април бомбардировачът Су-34 атакува с тази бомба изключително добре укрепен подземен обект, криещ структури, важни за командването и контрола на единиците на терористите. При тази атака обектът е бил напълно унищожен и на повърхността на земята се отворил огромен кратер, в който могат да се поберат десетки хора.

Бомбата КАБ-1500 е проектирана за унищожаване на устойчиви военни съоръжения, складове за боеприпаси, железопътни съоръжения и позиции на врага, скрити във високопланински или скалист терен.

Със своите 1500 килограма тегло, тази бомба, хвърлена от над 7000 м. височина, в свободно падане може да достигне скорост, която е близо до скоростта на звука.

Така се създава огромна кинетична енергия, която е в състояние да проникне в 3 м. стоманобетон или 20 м. земя. /  rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.