Започнаха тестовете на МиГ-35, който ще влезе в серийно производство през 2019 година

Започнаха тестовете на МиГ-35, който ще влезе в серийно производство през 2019 година
Обединената авиостроителна корпорация (“ОАК”) стартира държавните тестове на най-новия многофункционален изтребител от 4++ поколение МиГ-35

Това заяви пред РИА “Новости” генералният директор на компанията Юрий Слюсар. След края на тестовата фаза ще започне и серийното производство, което трябва да стартира следващата година.

Изтребителят трябва да попълни редиците на руската ескадрила от леки фронтови самолети – планът е всички стари самолети да се заменят с този. Оборудването му ще зависи от нуждите на руската армия, но много експерти твърдят, че той има голям експортен потенциал.

МиГ-35 е многоцелеви изтребител от 4++ поколение, резултат от задълбочена и всеобхватна модернизация на бойните самолети МиГ-29K/КУБ и МиГ-29M/M2. Той е предназначен главно за постигане на абсолютно въздушно господство на малки и средни разстояния.

В допълнение към основната си роля, самолетът може да извършва и много прецизни атаки срещу сухопътните и морските сили на врага. Той може също да бъде класифициран и като изтребител-бомбардировач. Иновативните дизайнерски решения значително увеличават товароносимостта му, а с интегрирането на по-силен и същевременно по-икономичен двигател, както и допълнително горивно пространство, се увеличава оперативният радиус.

Според различни оценки министерството на отбраната на Руската федерация е готово да предложи на производителя договор за закупуване на между 70-80 самолета МиГ-35, които ще се присъединят към руската армия. / ria.ru

Американски експерти: “Железният ни орел” трудно може да излезе победител от сблъсък със Су-57. Вижте защо!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.