Запада трепери! Русия струпва войски на границата си !

Запада трепери! Русия струпва войски на границата си !


Истината е, че НАТО от три години правят учения в Черно море и в Румъния и когато Русия реши да направи учения в собствената си страна и веднага пресата се побърка !
НАТО са в паника и не са готови за Руска агресия, но те никога не са готови !

Ето как коментираха от западната преса този случай :
Русия засилва военното си присъствие по своята западна граница, пращайки хиляди войници в новоизградени обекти на такова разстояние от Украйна, от което може лесно да нанесе удар, пише в. “Уолстрийт джърнъл”. Тези ходове са в центъра на нова военна стратегия, която Кремъл казва, че е предназначена за противодействие на евентуални заплахи от НАТО.

Но според анализатори тези предислокации са опит за изграждане на постоянно и силно военно присъствие около Украйна, където Русия извършва тайна военна намеса в подкрепа на проруските сепаратистки бойци, допълва американският вестник. Струпването на войски по границата с Украйна е значителна промяна.

До 2009 г. Русия нямаше нито едно военно подразделение по 1200-километровата си граница с Украйна, на която гледаше просто като на някаква формална разграничителна линия. Това се промени с революцията в Киев от 2014 г. и последвалия конфликт в Източна Украйна. Сега Русия изгражда нови военни обекти, създава нови подразделения и предислоцира други от изток.

През май руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че ще бъдат сформирани три нови дивизии за противопоставяне срещу НАТО, която обяви през април, че ще прати четири батальона от общо 4000 войници в Полша и балтийските страни.

Представители на руските въоръжени сили казаха, че ще бъдат създадени две дивизии в Западния военен окръг и една в Южния военен окръг, всяка от които ще бъде съставена от по 10 000 военни. От зимата в Западния военен окръг са били проведени над 300 военни учения.
В град Воронеж, на около 160 км от границата с Украйна, се помещава нов регионален щаб, а в околните градове се строят нови бази и поне 10 казарми. На около 40 км от украинската граница, в град Богучар, където ще бъде базирана Девета отделна мотострелкова бригада, местен поп освети строителната площадка на казармите, в които ще бъдат разположени над 5000 войници и над 2200 единици оръжие.

“Уолстрийт джърнъл”, цитиран от БТА, се позовава на договори, сключени от руското министерство на отбраната. В намиращия се недалеч град Валуйки в Белгородска област министерството на отбраната разположи Двайсет и трета отделна мотострелкова бригада, която преди бе базирана близо до границата с Казахстан. Новият комплекс там се очаква да бъде завършен тази година. Там ще има около 4500 военни, танкове и други бронирани машини според информация от уебсайта на градската управа.

Двайсет и осма отделна мотострелкова бригада започна да пристига от Екатеринбург, намиращ се на близо 1000 км източно от Москва, в Клинци, който е на 320 км северно от украинската столица Киев. Оркестър, фолк изпълнители и местни големци посрещнаха първите новопристигнали военни с хляб и сол на гарата, както се вижда в статии и снимки на местни медии.

Русия се готви за голямо военно учение, наречено “Кавказ 2016”, което ще се проведе през септември близо до украинската граница. Официални представители от САЩ и от техни съюзнически държави смятат, че целта на Русия е да предизвика прекомерна реакция от страна на Киев, която би довела до подкопаване на аргументите в Европа за антируски санкции, пише “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от БТА.
Източник: blitz.bg

Това е коментарът на западната преса и за сега не е посочено в българското медийно пространство Руската гледна точка!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.