Елитната 41-ва бронирана бригада излезе на море: извърши се операция с танкa Т-72Б1В

Елитната 41-ва бронирана бригада излезе на море: извърши се операция с танкa Т-72Б1В
При военни маневри, организирани на почти цялата територия на Венецуела, активно се прилага бронирана техника от руски произход.

Едно от най-използваните бойни средства е руският основен боен танк Т-72Б1В.

В интернет се появи видеоклип, в който се демонстрира реализацията на транспорт по вода. Най-модерните основни бойни танкове Т-72Б1В¹ във венецуелската армия бяха качени на големите десантни кораби Capana T-62 и T-64 Los Llanos.

Цялото учение се проведе в съвършен ред, предава интернет порталът “Бог-рата“. В първата част на учението бе осъществено въвеждане и качване на бойна техника на корабите.

Във втората част групата десантни кораби, “натоварени” с бойна техника, се отправиха към открито море, след което се изпълни разгръщането им. После бойната техника премина във фаза на атака на бронирани и механизирани сили, транспортирани по вода. Освен основните бойни танкове Т-72Б1В в операциите участваха и бронетранспортьори БТР-80.

В момента във венецуелската армия има около 90 танка от руски произход Т-72Б1В. Доскоро те бяха в бронираните части на руската армия. В заводския комплекс, разположен в гр. Атамановка (Забайкалски край), тези танкове бяха основно ремонтирани и модернизирани. Те имат нова система за свързване и танкови гъсеници, които са идентични с тези на T-90A и T-72B3, намиращи се на въоръжение в руската армия. Доставката на Т-72Б1В започна през пролетта на 2012 година.

Танкисти от Венецуела преминаха обучение в Русия, след което руски специалисти помогнаха новата бойна техника да бъде усвоена още по-добре във венецуелските военни бази.

Военни експерти смятат, че в този момент танковият компонент на венецуелската армия е добре подготвен за противодействие на всякакъв вид агресия, който може да удари страната.

¹ Предполага се, че венецуелската армия разполага с общо 92 основни бойни танка T-72Б1В. Този танк е създаден на базата на Т-72Б. Основната му броня е покрита с динамична защита “Контакт-1”.

Тези модули са ефективни срещу кумулативни ракети, изстреляни от други танкови оръдия и подобни системи. Тяхната основна роля е да разбият и неутрализират кумулативната струя, когато бъде ударена бронята на танка.

Огневата мощ на T-72Б1В се дължи на факта, че танковото оръдие 2A46-M, в допълнение към класическите боеприпаси, може да изстрелва и ракети. Става въпрос за лазерни самонасочващи се ракети 9K120 “Свир” с обхват до 4 км и бронебойност от около 700 мм. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.