Експерт на НАТО: Руската армия е най-организираната военна сила в Европа

Експерт на НАТО: Руската армия е най-организираната военна сила в Европа
Руските въоръжени сили са в процес на цялостна модернизация през последното десетилетие.

Това заяви специалистът от натовския Военен център за анализи на руската армия Диего Руис Палмтр.

Експертите на НАТО са особено заинтересовани от системата за изненадващи военни учения, които се провеждат из различни части на страната, включващи десетки хиляди войници и офицери от различни подразделения на руската армия.

В рамките на проучването, разработено от анализатори на НАТО, беше отбелязано значението на ръста на руската армия след края на Студената война.

Един от основните изводи от студията е фактът, че след края на конфликта в Грузия ¹ – и по-точно от 2009 г. насам – армията на Русия започна бързо да се подобрява.

Според становището на специалиста Русия в момента е единствената страна в Европа, която може да вдигне 60 000 войници за една нощ и да извърши сериозно и сложно военно учение, без предварителна подготовка.

Проучването подчертава положителния военен опит, придобит от участието на различни типове и родове войски на руската армия в сирийския конфликт.

Руско-грузинската война, Войната в Южна Осетия или Кавказки конфликт през 2008 година е военен конфликт между Грузия от една страна и Русия, заедно с Южна Осетия и Абхазия – от друга. Повод за войната е агресия от страна на грузинската армия, проявена срещу Южна Осетия в опит за завземане на гр. Цхинвали.

Използвайки целия арсенал от оръжия, с които разполага, грузинската армия напада и световния контингент, съставен от руски войници, които осигуряват мирния процес в региона.

Това предизвиква реакцията на руската армия, която се намесва, за да защити силите си и да спаси цивилното население на Южна Осетия от масово изселване. Крайният резултат от краткосрочната война е поражение на грузинската армия. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.