Експерти: Русия може да унищожи армията на Великобритания само за един ден

Експерти: Русия може да унищожи армията на Великобритания само за един ден
Орязването на разходите за отбранителна способност лишава въоръжените сили на Великобритания от възможността да може да се противопостави успешно на сериозни заплахи.

Този извод правят експерти от Центъра за исторически анализи и изследвания на конфликти (CHACR), пише “Дейли Мейл”. Намаляването на разходите за отбрана води до това, че бойното подразделение на британската армия може да бъде напълно унищожено само за един ден от “компетентен враг” като Русия, информира изданието за основните тези от доклада.

В същото време в текста на документа се отбелязва, че макар и Великобритания да не е застрашена от директно нападение, тя може да бъде въвлечена в конфликт. Това може да се случи при евентуални агресивни действия спрямо съюзниците на Лондон или “стратегически важни страни”, се посочва в доклада.

Публикацията за отслабналата сила на британската армия идва на фона на новината, разпространена от информационните агенции, които съобщиха, че проведеният от Великобритания за първи път от четири години опит с междуконтинентална балистична  ракета Trident II D5 се е провалил.

По данни на The Sunday Times, ученията са проведени през юни 2016 г. близо до бреговете на Флорида, но за провала става ясно едва сега.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. ХА-ХА-ХА…

    Приятели,

    – А армията на САЩ за един час може да унищожи света, заедно със себе си… и какво от това, че може…???
    .

Comments are closed.