Експерти: “Редут” и “Бастион” на сирийските ВС могат да причинят големи щети на американския флот

Експерти: "Редут" и "Бастион" на сирийските ВС могат да причинят големи щети на американския флот
Понастоящем сирийските брегови противокорабни ракетни части имат средства, способни при правилна употреба да причинят значителни щети на американския флот и техните съюзници.

Например комплексът “Редут”, макар да не е техника от последно поколение, все още се смята за най-опасното оръжие. Ракетата с тегло от 4500 кг е способна да поразява цели на разстояние от 270 километра. При това скоростта на полета ѝ достига почти 1600 км/ч. Бойната част с маса почти 1 тон може да причини значителни повреди,

“Редутите” са инсталирани на всъдеходи БАЗ-135МЖ. Цялата установка тежи 21 тона. С екипаж от 5 души максималната ѝ скорост е над 40 км/ч, а резервоарът достига за 500 км пробег.

Много по-модерен е ракетният комплекс от типа “Бастион П”, смятан в момента за един от най-добрите в света. Сирийците имат 8 пускови установки на шаси М3КТ-7930 “Астролог”.

Всяка от тях тежи 41 тона. Благодарение на двигателната мощност от над 500 к.с. развива 70 км/ч на път, като изминава до 1000 км с екипаж от 3 души.

Ракетите летят към целите с огромна скорост (до 3,5 Маха) на височина едва от 10 метра. Затова са много трудни за прехващане. По определенията на военните специалисти това оръжие е едно от най-опасните в сирийската армия. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.