Дронове спасители на плажа

Дронове спасители на плажа


Летящи дронове ще патрулират испанските плажове и да помагат на бедстващи плувци, съобщава Local. По този начин дроновете ще охраняват плажовете и ще пазят хората от удавяния.

Дроновете ще бъдат оборудвани с камери и управлявани от брега. Машините могат да спестят ценни минути при спасяването на хора в беда, уточнява изданието.

Когато бъде забелязан давещ се, дронът и един спасител ще се насочват към него. Машината, която ще достигне мястото първа, ще спусне спасителен пояс. Това от своя страна ще спечели ценно време на спасителя.

Понастоящем дронове пазят плажовете в Марбеля, Картахена и Беналмадена в Южна Испания и в Рибадесела, Астурия и Исла в Камбрия, по северното крайбрежие.
Източник: security.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.