Добре дошли у дома: Русия купи 30 танка Т-34 от Лаос

Добре дошли у дома: Русия купи 30 танка Т-34 от Лаос


В Русия се връщат 30 танка Т-34, предадени от Лаос. Това съобщи информационната служба на министерството на отбраната, цитирана от РИА “Новости”.

Танковете са доставени по море до Владивосток. След това чрез ЖП превоз са изпратени в Московска област. Както отбелязаха от военното ведомство, машините до неотдавна са стояли на въоръжение в армията на Лаос и са напълно изправни.

Планира се техниката да се използва за парадите на Победата, а също така за обновяване на музейните експозиции и за снимки на исторически филми за Великата Отечествена война.

Връщането на танковете договори военният министър Сергей Шойгу по време на посещение в Лаос през януари миналата година.

Т-34 е легендарен съветски среден танк от периода на Втората световна война, който се произвежда серийно от 1940 г. до постъпването на въоръжение на модификация Т-34-85. Много експерти, включително немски генерали, наричат тези машини едни от най-добрите танкове от времето на ВСВ.

Източник: bg.rbth.com

 

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.