От днес всеки русофил е враг на НАТО

От днес всеки русофил е враг на НАТО

Министърът на отбраната Николай Ненчев подписа Меморандум за разбирателство в областта на киберотбраната между България и НАТО

Министърът на отбраната Николай Ненчев подписа днес, 26 октомври, в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия, Меморандум за разбирателство в областта на киберотбраната между Република България и НАТО. Меморандумът влиза в сила от датата на подписването без последващо утвърждаване, така както е формулирано в Решение на Министерския съвет №689 от 18.08.2016г.

Николай Ненчев НАТО

„С подписването на меморандума за сътрудничество между Република България и НАТО в областта на киберотбраната ще се улесни процесът на споделяне на информация и оказване на експертна помощ от Алианса, при поискване от наша страна“, отбеляза министър Ненчев.

От своя страна помощник генералният секретар по нововъзникващите предизвикателства Сорин Дукару подчерта важността за координиране на усилията в областта на обучението, квалификацията и съвместните учения. България е сред водещите страни, подписали меморандума в изпълнение на решенията от Варшава за обявяването на киберпространството като отделен домейн в НАТО.

Това ще допринесе за повишаване на националната сигурност, ще създаде условия за развитие на иновативна индустрия и сигурността на гражданското общество, както е заложено в приетата през юли т.г.
Национална стратегия за киберсигурност и киберустойчивост.

„Меморандумът е следваща стъпка в развитието на механизма за сътрудничество и взаимодействие с НАТО, включително за изграждане на съвместни способности и защита от кибератаки.
Така ще се създадат условия за повишаване на ситуационната осведоменост и за изграждане на национални способности, съвместими с тези на съюзниците“, изтъкна Георги Шарков, национален координатор по киберсигурността.
Източник: md.government.bg

Николай Ненчева НАТО

Ние от wars.bg се съмняваме, че това партньорство ще се използва и за така наречените хибридни войни или с две думи всеки, който симпатизира на Русия или разпространява информация свързана с технологии или оръжия, информация свързана с военни технологии свързани с руските военно-икономически гиганти в един момент могат да бъдат обявени за киберврагове на България и реципрочно на НАТО !

От днес всеки русофил е враг на НАТО !


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. АЗ ОБИЧАМ РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД И СЪМ ПРОТИВ ЕС И НАТО!
    ПРОТИВ ЛЪЖЛИВИТЕ БЕЖАНЦИ И МИГРАНТИ, МЮСЮЛМАНИ, ТЕРОРИСТИ, ДЖИХАДИСТИ, УБИЙЦИ, МЪРЗЕЛИВИ СЪЩЕСТВА, КОИТО НАРУШИХА СПОКОЙСТВИЕТО НИ И ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ!
    И БЪЛГАРИТЕ СМЕ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙЦИ И ИСКАМЕ НОРМАЛНИ ДОХОДИ И УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ В РОДИНАТА СИ!

Comments are closed.