Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата

Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата

Деца с картечници!
Бронирана машина “Хамър”, бойни бронирани колесни машини “Командо”, “Гардиан” и “Пустинна котка”, гранатомети, картечници и други видове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред сградата на МО .
Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в столицата. Бронирана машина “Хамър”, бойни бронирани колесни машини “Командо”, “Гардиан” и “Пустинна котка”, гранатомети, картечници и други видове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред сградата на Министерството на отбраната, предаде Канал 3.

Военнослужещи пък асистираха на гражданите и им демонстрираха как се борави с оръжията и им позволиха да разгледат бойните машини отвътре.

Поводът бе отбелязването на Деня на независимостта, като това бе част от инициативата “Това сме ние”, с която Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

На място присъства и лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В инициативата се включи и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, който поднесе няколко изпълнения на гостите.

Министерство на отбраната отбелязва Деня на независимостта по аналогичен начин в още 16 града – Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.