Дали космическият кораб “Федерация” ще бъде наследник на легендарния “Буран”?

Дали космическият кораб "Федерация" ще бъде наследник на легендарния "Буран"?
Предприятията, работещи над топлинната защита на перспективния космически кораб “Федерация”, преди това са работили над кораба “Буран”, съобщи генералният директор на НПО “Молния” Олга Соколова.

“Елементите на “Буран” се използват навсякъде. В частност кооперацията, която работи по топлинната защита на перспективния кораб “Федерация”, де факто напълно работи и над топлинната защита на “Буран”, каза Соколова, цитиранаот руски медии.

Тя също така отбеляза, че “Молния” не е прекратявала връзката с конструкторите на РКК “Энергия”, ЭМЗ “Мясищева” и Фонда за перспективни изследвания.

“Всъщност специалистите, занимаващи се с аеродинамиката във ФПИ, идват от “Молния”, в “Энергия” също болшинството от работниците са наши”, добави тя.

През лятото в Русия започнаха изпитанията на парашутната система за новия руски космически кораб “Федерация”. Изстрелването му се планира за 2022 г., но от “Роскосмос” възнамеряват да го направят още през 2026-7 година.

Първият и единствен космически полет на орбиталния кораб “Буран” е извършен на 15 ноември 1988 година. Продължителността му съставя 205 минути, за които корабът прави две обиколки около Земята, след което каца на летище “Юбилейний” в Байконур. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.