Гръмотевици на полигона под Урал: вижте тестовете на новия БМП-3 “Деривация”

Гръмотевици на полигона под Урал: вижте тестовете на новия БМП-3 "Деривация"

На полигона на руската компания “Уралвагонзавод” започнаха практическите изпитания на най-новите и дългоочаквани бойни бронирани машини.

Става дума за дълбоко модернизирана версия на БМП-3, който има роботизиран купол, въоръжен с изключително мощно автоматично оръдие А-220М 57-мм калибър.

Освен че оръдието е с несравнимо по-голяма мощ спрямо стандартните си конкуренти, то ще разполага и с “умни” боеприпаси.

Руската компания “Уралвагонзавод” показа видеоматериал, на който се виждат изпитанията на най-новото бронирано бойно превозно средство, въоръжено с 57-милиметрово автоматично оръдие. Машината е модернизирана версия на БМП-3 под названието “Деривация”.

Оръдието е ново и то не само в руски, но и в световен мащаб. По-конкретно, А-220М е с 57-мм калибър и роботизиран купол, произведени от руското бюро ЦНИИ “Буревестник”. Оръдието е несравнимо по-мощно от стандартните 30-мм 2А42 или 2А72 например, както по ефективен обсег, така и по действие при поразяване на целта.

Така например граната 57х348 мм SR, изстреляна от това оръдие, може да “разруши” дори най-тежките бронирани бойни пехотни машини, като например немски Schützenpanzer Puma. Предполага се, че новите боеприпаси ще са с обсег до 1500 метра, ще имат способността да пробиват хомогенна плоча с дебелина до 150 мм.

Руснаците имат много високи очаквания към това оръдие. Военнопромишленият комплекс възнамерява да разработи “умни” боеприпаси от различни типове. Те драстично трябва да увеличат ефективността при стрелба по наземни и въздушни цели. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.