Гореща точка ! US ракети с изтекъл срок на годност

Гореща точка ! US ракети с изтекъл срок на годност


Сирия даде на Русия две невзривили се US крилати ракети
Две невзривили се крилати ракети от ударите на САЩ, Великобритания и Франция по Сирия от 14 април са намерени от сирийски военни и предадени на Русия.
Това съобщи източник от сирийското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.
Ударите бяха нанесени в отговор на предполагаема химическа атака в сирийския град Дума на 7 април.

“Две крилати ракети, които не са се взривили при ударите на САЩ от нощта на 13 срещу 14 април, бяха намерени от сирийски военни. И двете ракети са в достатъчно добро състояние и онзи ден (на 17 април) бяха предадени на руските военни”, каза източникът. По негови сведения “тези ракети вчера (на 18 април) са заминали със самолет за Русия”.
Тази информация не е официално потвърдена от руска страна, отбелязва ТАСС.

По данни на руското министерство на отбраната при ударите, нанесени от кораби и самолети на САЩ, Великобритания и Франция, са били изстреляни общо 103 крилати ракети, а сирийската противовъздушна отбрана е свалила 71 от тях.

Изпитване на ракетата с изтекъл срок на годност. Снимка: САЩ армия
Център за авиационна и ракетните научни изследвания, развитие и технология на американската армия (AMRDEC) обяви намерението си да удължи срока на годност на ракети, който в момента държи в складове. Според отбраната Talk, в рамките на военните възнамеряват да се определи дали да се използват ракети може да има, за които вече е изтекъл от производителя срок на годност на.

Първите проучвания по програмата вече са започнали. Те се провеждат на няколко етапа. Военни проверка електронни компоненти, двигатели, жилища и ракетни бойни глави, като се опитва да се определи дали въздействието върху правилното функциониране на тяхното дългосрочно съхранение. Освен това военните провеждат тестове за ракети.
Въз основа на тези резултати изследователите възнамеряват да се изчисли реалната Срокът на годност на ракети, които могат да бъдат по-дълго от производителя е посочено.

Данните, получени въз основа на изследването на проба от партида ракети ще бъдат използвани за изчисляване на времето за съхранение на цялата натрупана арсенал.
Преди това американските военни вече бяха извършили такова разследване за някои видове ракети. Според резултатите от нея, срокът за съхранение на боеприпаси беше удължен от средно 7,9 до 22,6 години. Новото изследване, което ще се проведе в т.ч. използване на безразрушителни методи, позволяват да издава прогноза за периода на задържане за целия арсенал.

Всеки тип боеприпаси има свой собствен срок на годност, фиксиран от производителя. Това важи и за прости кръгове, както и усъвършенствани ракети самонасочващи системи. Тъй като съхранението на електронните компоненти могат да се окисляват и разграждат, което прави боеприпас неефективни или дори невъзможно.
Производителите обикновено установяват гаранционен срок за съхранение, по време на който отговарят за качеството на боеприпасите. Много страни по света провеждат изследвания, насочени към разширяване на съхранението на боеприпаси, но след гаранционния период производителите вече не са отговорни за производителността на своите продукти.

Източник: dnes.dir.bg / bg.friv4school.biz
Коментара на wars.bg, че всеки гаранционен срок и ефективност на качеството на всеки един продукт без значение дали става дума за ракета или обикновен патрон !
Простичко казано срок на годност !

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !